Prancūzijos klubai Europoje

User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 64
Posts: 4473
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

T-Wolves wrote: 18 Dec 2023, 17:00Nenustebintų manęs, jei po pirmo roundo kristų kokie 3 iš 4 klubų.
Taip ir įvyko. Rennes situacija buvo aiški po pirmo mačo pasibaigusio 3-0, bet pagarba, kad namie įveikė Milaną 3-2. Toulouse atrodė geriau nei tikėjausi prieš Benfica ir kažkuria prasme gali jaustis apvogti. Neblogas sugrįžimas į Europą gavosi po pertraukos. Lens vieninteliai prisidarė gėdos, kai išvykoj iššvaistė 2-0 ir po pratęsimo gavo nuo Freiburgo. OM laiku pakeitė trenerį ir savo darbą prieš ukrainiečius padarė.

Kol paaiškės PSG likimas ČL, savo sekančius varžovus Europoje sužinojo OM ir Lille. Marselio laukia Villarreal testas. Neabejotinai savo lentynos varžovą gavo. Papildomų prieskonių įneš tai, jog Marcelino dirba pas submarinus. Pirmos rungtynės namuose kovo 7d, antros kovo 14d. išvykoje.

Lille susikaus su Strum Graz. Čia jau dogai tikrai su favorito statusu pasitiks oponentą. Bus įdomu, kaip prioritizuos lygą ir Europą Fonseca, nes lygoje realūs šansai finišuoti ČL zonoje. Pirmos kovo 7d. išvykoje, sekančios kovo 14d. namie.
UEFA ranking as of February 23, 2024:
1. England (100,803 pts)
2. Spain (86,614 pts)
3. Italy (84,855 pts)
4. Germany (81,767 pts)
5. France (63,831 pts)
6. Netherlands (61,100 pts)
7. Portugal (55,149 pts)
Didinamas atstumas nuo Nyderlandų, kurie prarado Feyenoord, PSV dar turės pakovot su BVB, o Ajax Konferencijų lygoje gavo bene stipriausią varžovą - Aston Villa. Pagal šio sezono surinktus koeficiento taškus, prancūzai yra 4 vietoje, nusileidžia tik Italijai, Vokietijai, Anglijai ir lenkia ispanus. Kovojama šį sezoną dėl 2025/26 sezone 4 kelialapių į ČL ir iš viso net 7 vietų Europos turnyruose.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 64
Posts: 4473
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

PSG vs Barca, sėkmės atveju Atletico/BVB poros nugalėtojas pusfinalyje.
OM vs Benfica, sėkmės atveju Liverpool/Atalanta poros nugalėtojas pusfinalyje.
Aston VIlla vs Lille, sėkmės atveju Olympiacos/Fenerbahce poros nugalėjotas pusfinalyje.

Lille šansai mažiausi, nes išsitraukė turnyro favoritus. Abi komandos dar turi realių galimybių patekti į ČL per lygą, tai kyla klausimas, kur bus dedamas prioritetas.
Labiausiai manau pasisekė su burtais OM, tik negali būti tokių rungtynių, kaip antros vs Villarreal. Galimas pusfinalis su Liverpool Velodrome iškart sukelia prisiminimus apie Mathieu Valbuena bangerį ČL grupėse prieš kokius 16-17 metų.
PSG manau irgi gana patenkinti išvengę anglų ekipų, Real ir Bayern bei papuolę į lengvesnę tinklelio pusę. Vien jau už tą remontadą atkeršyt katalonams būtina. Bet čia yra PSG, realiau epinis kolapsas.

Kadangi nebeliko Nyderlandų klubų Europoje, tai penkta vieta užsitikrinta. Bent jau du ateinančius sezonus turės prancūzai 4 vietas ČL (3 tiesiogiai, 1 atrankoje). Matematiškai dar yra labai teorinių galimybių turėti ir 5 vietą ČL, bet tam jau reiktų visų klubų triumfo Europoje ir kad feilintų kitos šalys.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 64
Posts: 4473
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Benfica 2-1 OM
Aston Villa 2-1 Lille

Turint omenyje, kad abejose buvo 2-0, tai rezultatai dar pusė velnio. All to play for namuose. Galvojau bus didesnė Villa žaidybinė persvara, bet Lille visai gyvai atrodė, ypač pirmame kėlinyje. OM su nemažai problemų dėl traumų ir po Di Ma įvarčio atrodė, kad pora uždaryta bus dar Lisabonoje, bet Aubameyango įvartis labai svarbus ir šansų buvo lygint.
PSG, OM, Lille savaitgalio lygos rungtynės atidėtos. Pagarba lygai ir kitoms ekipoms už solidarizaciją.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 72
Posts: 3211
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

OM forma apsivertė aukštyn kojom. Ir nors Benfica nesužaidė gero mačo, bet OM kaip komanda iš vis buvo apie nieką. Gerai portugalų gynėjas padovanojo Aubai golą, bet 5 pralaimėjimai paeiliui yra tiesiog prastos formos pavyzdys. Gal Velodromo sienos patrauks, bet toks jausmas, kad dabar Marseliui labiausiai netinkamas metas žaisti sviedinį.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 64
Posts: 4473
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Lille 2-1 Aston Villa (3-4 po baudinių)
OM 1-0 Benfica (4-2 po baudinių).

Buvo proga vakar sužiūrėt vieną po kitos abi rungtynes. Tai Fonsecos vyrams totali pagarba. Out-playino Villa beveik visas 120min ir tik Chevalier nelaimė 87min leido Villai grįžti į porą. Žiauriai smagiai atrodė dogai ir dvikovoje tarp 4-os EPL vietos ir 4-os Ligue 1 vietos, skirtumo visiškai nesijautė. Baudiniuose ir vėl prancūzams kelią pastojo Emiliano Martinezas. Jau tokia šlykštinė, kaip asmenybė, bet keeperis puikus.

OM, tuo tarpu, pademonstravo charakterį. Labai nykios rungtynės, Benfica labai silpnai atrodė, o OM išretinti traumų ir rungtynių metu Gasset traukė visokius pirmą kartą girdėtus regenus. Pavyko pasižymėti antro kėlinuko pabaigoje, o pratęsimas jau tiesiog kančia ir baudinių laukimas buvo. Smagu, kad bent viena prancūzų komanda sugebėjo tuos baudinius laimėt. Buvęs PSG grakelis Di Ma šovė į virpstą ir vietą dar ištraukė Pau Lopez. Atmosfera Velodrome visiškai elektrinė po rungtynių. Toliau pusfinalyje - Atalanta. Būtų gerai iki tų rungtynių nors kažkiek žaidėjų iš lazareto prikelt, nes antraip bus labai sunku.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 72
Posts: 3211
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Gaila Lille, tikrai geresnė komanda buvo. Net ir Anglijoj privalėjo geresnį rezultatą išsivežt.

Martinezas 39 minutę gavo geltoną už laiko tempimą :dance: tada geltoną per baudinių seriją ir magiškos UEFA taisyklės vistiek jam leido laikyt spyrius.
rokiszb
Posts in topic: 1
Posts: 115
Joined: 13 Aug 2018, 16:49

Yra analiziu kaip Martinezas laimejo jau, net 5 baudiniu serija per karjera, sitas klipukas irgi iskalbingas :lol:
Ar yra istorijoj buves geresnis baudiniu serijus zaidejas vartuose?



Turiu itarimu, kad prancuzijoj sitam bicui vienam vaiksciot butu nesaugu.
Post Reply