Lietuvos Rinktinė

User avatar
Dipsiukas
Posts in topic: 65
Posts: 1269
Joined: 06 Jun 2019, 19:57

Legendiniai laikai, kai su airiais pilnuteliam Vilniaus Zalgirio stadione kapojomes del 2-os vietos grupej i 1998 pasaulio cempionata. Truko nedaug.

User avatar
Dipsiukas
Posts in topic: 65
Posts: 1269
Joined: 06 Jun 2019, 19:57

Kas čia dedasi mylimoje Lietuvėlėje? Tris estam sulesėm, žėk baltarusiam kokius tris įbelsim, albanam dar kartą užkrausim ir gausim bilietą į Play-offus į Katarą 2022 :D :D.

Sirgėdas, Novikovas, Lasickas nenuobliuotom kojom bordiūro tai kažkiek pajudam puolime, pakombinuojam kažką.

Edit: su Kataru nuspangau biški. Būtų per gerai :D.

Image
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 17
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

Nemanau, kad reikia per daug spangt po tokios pergalės po pergalės prieš fakin estus, bet, jo, jeigu paimtų kokius 4 taškus prieš Baltarusiją bei Albaniją, tai jau būtų šaunu ir verta pagyrimo.
User avatar
hippo
Posts in topic: 29
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Yra bokalo ekspertų, kurie galėtų paaiškint rinktinės atgimimą? Urbonas tipo geras treneris ar kažkaip tai?
kokos
Posts in topic: 31
Posts: 414
Joined: 05 Aug 2018, 10:34

hippo wrote: 15 Oct 2020, 10:55 Yra bokalo ekspertų, kurie galėtų paaiškint rinktinės atgimimą? Širmelis tipo geras treneris ar kažkaip tai?
Ar tamsta turi Urboną galvoje?
Nes Širmelis šiuo metu treniruoja vos vieną kitą rinktinės žaidėją.
User avatar
hippo
Posts in topic: 29
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

kokos wrote: 15 Oct 2020, 11:04 Ar tamsta turi Urboną galvoje?
Nes Širmelis šiuo metu treniruoja vos vieną kitą rinktinės žaidėją.
Taip, taip. Kažkodėl man jie visasa maišosi.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 36
Posts: 1945
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

hippo wrote: 15 Oct 2020, 10:55 Yra bokalo ekspertų, kurie galėtų paaiškint rinktinės atgimimą?
Kažkiek pagaliau nusistovėjo sudėtis ir tas branduolys bent jau supranta vienas kitą, nežvelgiant giliai į jų individualias galimybes. Tiesa, nevadinčiau to net arti atgimimo. Didelė staigmena, kad Girdvainio ir Palionio duetas sugebėjo praleisti tik 3 įvarčius per 4 rungtynes, bet jei žiūri rungtynes tai galima ir pastebėti kartus, kai jiems tiesiog žiauriai pasisekė. Tie patys varžovai dabar buvo gerokai silpnesni nei rinktinė žaidė, sakykim, praėjusiais metais.

Kad neatrodytų vien skeptiškas požiūris, tai pasakysiu, kad vidurio saugų grandis yra puikiai subalansuota ir netgi susižaidusi. Kaip žinom Vorobjovas ir Šimkus vienam klube žaidžia vienas šalia kito, o prie jų pridėtas Sirgėdas atrodo irgi išgyvena eilinį savo renesansą. Lasickas tapo stipriu startinės sudėties žaidėju, kuris gali būti geras abiejose aikštės pusėsė, Novikovas pasveiko (jei vėl nesulūžo), Kazlauskas žaidžia kaip prie amžinąjį atilsį Sarsanijos.
pauleska
Posts in topic: 29
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Ir prie viso to yra Černychas (kuris tikėkimės Lenkijoje atgaus formą), Slivka (tas pats), Andriuškevičius (kuris turbūt susipykęs su Urbonu), Golubickas, kuris dar po traumo normaliai neatsigavo. Stebina ir Švedkauskas, kuris iš esmės periima pirmojo numerio vietą tarp štngų iš Šetkaus.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 189
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

As kaip nieko nemates ir tik statistikas permetes is esmes, tai dideliu analiziu daryti negaliu ir nedarysiu. Visgi is bendro ispursimo, tai ziuriu, kaip i salygini dalyka sita pagerejima, tiesiog kai susitinki su salimis turinciomis daug problemu savo viduje, tai atrodai ir tu geresnis. Vs Baltarusius isijungiau gal 3 minutem buvo ataka, kur Baltarusiu full-back'as i viduri butu paejes, simple pasa gautu ir 6 musu zaidejai uz kamuolio linijos liktu, bet Baltarusis laiksto kaip priristas prie linijos, tai Lietuvos presingas finally pralaudziamas letais, horizontaliais perdavimais, ataka baigiasi Baltarusiu skersu ir neatrodo viskas labai prastai. Bet rimtas, zaidziantis varzovas atrodo kiekvienoje atakoje galetu atrakinti LT presinga, gynyba ir pan.

sofascore inciatyvos diagrama permetus, tai tik pries Kazachtana dominavome kontrole ir atakomis, smugiais pirmose rungtynese, kurios buvo pralaimetos. Kitur kur inciatyva daugiau oponentai turejo, tai ir musu rezultatas geresni, nes zaidimas antru numeriu tinkamesnis. Cia viskas logiska.

Del balanso, tai labai geras point'as, 11-tukas atrastas. Confident po pergales vs Albanija labai daug pridejo, kad neatrodo kaip katorga LT rungtynes, realiai ant to lig siol sekmingai vaziuojam psichologine busena, kur kol nepralaimi, tas confident tik dideja. Aisku gynejus rimtesni puolejai sutvarkytu ir nieko grazaus cia nepasakytume.

Dabar paziurejus santraukas malonu, kad bent jau neatrodome beviltiskai....progos, sypsenos, pasitikejimas :handgestures-thumbup:
pauleska
Posts in topic: 29
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Tai niekas neapdainuos rinktinės? Pirmo kėlinio beveik nemačiau, žinau, kad Slivka neįmušė 100 proc. progos, labai smagu, kad po kazachų įvarčio labai greit vyrai išlygino.

Antram nepasakyčiau, kad buvome labai geresni, net ir po raudonos kortos. Atrodė, kad lietuviai labai bijo neprisidirbt, negaut kokios kontros ir golo, kas būtų reiškę kelionę į D divizioną, ko tikrai šita komanda neverta.

Realiai Novikovas kiek mačiau beveik nieko gero nedarė. Nuolat perlaikydavo kamuolį, dėl noro apvaryt varžovus jį prarasdavo, bet įkalė 90+4 min winerį, tiesa, vos neprašiko, nes taikėsi tai pusę valandos.

Visi 3 naujai iškepti A lygos čempionai – Šimkus, Vorobjovas ir Mikoliūnas – lošė po 90 min. Vorobjovas įmušė pats, Šimkus asistą padarė. Lieka tik spėlioti, kas būtų, jeigu būtų Minske penktadienį. Baltarusiai tikrai buvo imami. Dabar ypač gaila to pralaimėjimo kazacham namie pirmam grajuje, kur tikrai jie nebuvo geresnė komanda.
User avatar
Dipsiukas
Posts in topic: 65
Posts: 1269
Joined: 06 Jun 2019, 19:57

Nu čia Lietuva realiai tokį gerą mixą dabar yra užsukus. Ir žaidimas pagal koncepciją gerėja, ir rezultatai. Dabar jau kažkiek pradeda matytis braižas, daugeliu atveju teisingai išsidėstę, atstumai geri tarp žaidėjų. Anksčiau visiškas chaosas buvo, realiai 99% golų būdavo ne po sistematiško build-upo, bet po kažkokių fuksinių lempų arba prie Danilevičiaus, Stankevičiaus, Kalono jų šiek tiek aukštesnio individualaus meistriškumo dėka sukūrta. Vakarykštis pirmas įvartis tai jau tokios normalios rinktinės lygio užsuktas, krašto gynėjas overlapina, tada atmeta atgal cut-backą atvažiuojančiam centro saugui į baudos aikštelę. Premier Lygos lygio golas, anksčiau gyvenime tokių nemušdavom, iš po sistematiško build-upo.

Kas krenta į akį, tai Lietuva žymiai daugiau žemais perdavimais pradėjo žaist. Net kai aukštai varžovai presinguoja, vistiek bando įžaist žemais, liuobia belekur lempą į priekį jau pakankamai tik extra atvejais, kai šikna dega. Švedkauskas įspūdingų pasų nedalina, realiai paprastus paskirsto jeigu nėra taip stipriai spaudžiamas, bet svarbiausia, kad iki Girdvainio nueina, kuris realiai per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją yra geriausiai kojom žaidžiantis centro gynėjas.

Aišku varžovai silpnesni nei Serbai, Juodkalnija ir Rumunija, bet net anksčiau prieš tokius absoliučiai jokio braižo nebuvo. Mažiausiai kamuolio kontrolės turėjom prieš Albaniją namuose (39%), kas irgi nėra taip prastai. Trijose iš šešių rungtynių daugiau kamuolio kontrolės turėjom, kas anksčiau buvo įmanoma tik prieš San Marinus ir Farerus.

Kiek ten Urbonas raukia apie taktiką tai hujznaeš, bet pagrindas tai sakyčiau, kad dabar atsirado techniškesnių lietuvių, kurie labiau su kamuoliu draugauja. Be technikos futbole nieko nepasieksi, nebent turėsi penkis Džeimius Vardžius ir mėtysi balionus ant užbėgimo jam. Kažką įdomesnio sukuriam atakoj būtent dėl labiau techniškų atakuojančių žaidėjų. Lasickas, Sirgėdas, Slivka, Novikovas, Golubickas turi geresnę techniką, pirmą lietimą tai gali tarp linijų į kojas priimt kamuolį, numetimus daryt, vienas du greitus išsikeist, gali ir prasibėgt su kamuoliu, kuris bus prie kojos labiau prilipęs, o ne iš karto 5 metrai atšoks kaip nuo gatvės bordiūro. Net centro saugai Šimkus su Vorobjovu yra techniškiausi per nežinau kiek dešimtmečių, ką esam turėję ir gali tarp linijų pasą iškišt. Anksčiau visokie Žulpos, Pankos, Pilibaičiai su nuliu technikos, o jeigu per juos pasas nepraeina tai ir belieka balionus lempinius kabint į priekį. Net Šemberas nelabai techniškas buvo.

Vakar mūsų perdavimų tikslumas buvo 80% (394 perdavimai) ir ilgų pasų žaidėm tik 45, kai kazachai net 79 ilgus perdavimus padarė. Anksčiau net prieš Farerus ar Lichtenšteinus realiai ant ilgų balionų eidavom.

Šiaip dabar pažėjus į žaidėjų profilį tai centrinė zona Šimkus, Vorobjovas, Dapkus ir visi likę išvardinti atakuojantys saugai tai geriausia, ką turim per 30 metų norint bandyti žaisti su normaliu build-upu nuo gynybos iki paskutinio trečdalio. Tik vat geresnio puolėjo reikėtų, nes Laukžemis, nors ir nėra toks nuobliuotas lavonas kaip Matulevičius, bet vistiek toks labiau taraninio tipo puolėjas. Kazlauskas šiaip atrodo geresnis variantas, nes staigesnis, mobilesnis, technika so so tokia ir su užbaigimu nekažka, bet kuriam Lietuviui gerai su juo :D .

Šiaip būtų įdomu, ką koks ispanas ar portugalas padarytų su šita grupe žaidėjų, su kuria galima yra bandyti kažką lipdyti poziciniam žaidime. Net prie Couceiro ten buvo labiau fuksas negu kažkas sistematiško. Prisimenu rumunus 3-0 nukalėm po Stankės pliūchos iš 40 metrų, tada Mikoliūnas iš toli dadėjo ir pabaigoj Kalonas individualiai praėjo, bet čia jokio sistematiškumo, tiesiog individualumas. Tada austrus nukalėm namie lempą po baudos smūgio įmušę ir po kontros greitą išėję. Likusiose nieko gero neparodėm, bet buvom solidūs gynyboj, nes Dedura, Skerla, Žaliukas, Stankevičius buvo geri gynėjai, bet neturėjo profilio, kad bandyt possession futbolą žaist. Tokie kaip Beneta ir Girdvainis gal prastesni kaip gynėjai pagal tik gynybos elementus, bet jie žymiai šiuolaikiškesni gynėjai, su kuriais gali kažką lankstesnio sugalvot, o ne tik ilgus balionus belekur.

Apie Novikovą kalbant, tai pažvelgus į žaidėjo profilį, jis man vienareikšmiškai individualiai, pagal žaidėjo skillą yra geriausias lietuvis fulioras per šitus 30 nepriklausomybės metų. Pertrina aišku ir Ronaldo jauno per daug prisižiūrėjęs bando per daug triukų kartais, bet pagal techniką, kaip priima kamuolį, driblingą, manevravimą su kamuoliu erdvėse siaurose, smūgį iš toli, perdavimų amplitudę (through ballai, įstriži keičiant pusę, kombinacijose krašte trikampiais gali sulošt), standartinės situacijos, kairė kojytė ir realiai vienintelis lietuvis, kuris individualiai gali išspręsti kažką ar susikūrti įvartinę situaciją. Pagal jo visą profilį tai jei nežinotum, tikrai nemanytum, kad lietuvis jis.
pauleska
Posts in topic: 29
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Čia kai surašei pozityvo pliūpsnį, atrodo, kad turim rinktinę, kuri tuoj tuoj į big turnyrą išeis :D jei realiai, būtume netyčia į tą B divizioną prasmukę, būtume turėję 6 malkas ir vynioję meškeres atgal.

Aišku, smagu, kad rinktinė yra tokia, kuri gali kovoti su savo lygio komandom, kurios gana neprastos (kaip pavyko per du grajus nuo albanų gaut nulį golų man iki šiol mistika), bet aš tikrai nematau, kad čia kažkur kilsim
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 189
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

pauleska wrote: 19 Nov 2020, 13:19 Čia kai surašei pozityvo pliūpsnį, atrodo, kad turim rinktinę, kuri tuoj tuoj į big turnyrą išeis :D jei realiai, būtume netyčia į tą B divizioną prasmukę, būtume turėję 6 malkas ir vynioję meškeres atgal.

Aišku, smagu, kad rinktinė yra tokia, kuri gali kovoti su savo lygio komandom, kurios gana neprastos (kaip pavyko per du grajus nuo albanų gaut nulį golų man iki šiol mistika), bet aš tikrai nematau, kad čia kažkur kilsim
Man irgi, ten paimti 4 taskai, kur buvo verti 1, bet toks yra futbolas, kartais pasiseka, kartais ne. Plius tie taskai nuleme, kokios bus paskutines rungtynes, jeigu ten LT butu must win, o Kazachstan'ui uztektu lygiuju, abejoju vakarykste pergale vs Kazachstan'a, kurios garantavo islikima C divizione. Labai padejo, kad Kazachstan'as beviltiskiausiai atrode grupej. Beda kad imant dvi rungtynes buvome prastesti tiek vs Kazachstan'a tiek vs Baltarusija isgelbejo tiek 4 taskai vs Albanus. GD -2 galiausiai.

@Dipsiukas tiek pozityvo raso, kad nereiketu pamirsti jog kitoj temoj stumia ant Suduvos :lol: O padarius hyper objektyvia analize turbut didelio skirtumo tarp abieju variantu nebutu.

Matosi meile short pass'ams, bet jeigu jie back arba lateral tai meh. Salyginiai dalykai, pries gerus metus vs Luksemburg'a perdavimu procentas buvo ir 84% ta karta namie buvo iskovotos lygiosios, ir possesion neturejom, nes varzovas neleido. Taip, kad imant skaicius is lempos galima kaip nori cia argumentuoti, tik argumentai bus klaidingi, kaip ir mano sitas, nes vienas skaicius is oro, kad ir teisingas nieko neparodo.

Vs Baltarusija gal verciau butu pamineti 544 pasai 85% tikslumas LT xG 0.08, Baltarusiu xG 1.9. 0-2.

Mano nuomone kaip visuomet, kad tie rezultatai salyginiai, ir mums labai reikia, kad ir varzovai bedu turetu futbole, kuriu mes turim iki kaklo :obscene-drinkingcheers: Tada ir mes turim sansu :whistle: Tokia musu grupe ir buvo, visi su savo problemomis, visi be ryskaus identiteto. Beviltiskiausi liko paskutiniai, mes auksciau ju.

Yra kazkokia panasi pamokanti istorija apie pauksteli, kuriam buvo ypac salta galvojo, kad uzsilenks, bet tada ji apsiko arklys ir jis susiles pradejo cirksti, tada atejo lape ir suede pauksteli. Esme, kad nera ko cirksti, jog silta kai esi sude.
User avatar
tjeris_anris
Top Manager
Posts in topic: 3
Posts: 430
Joined: 09 Aug 2018, 08:38

istorija apie pauksteli tai epine.

nezinau ar taikliau imanoma apibudinti Lietuvos futbolo situacija.
pauleska
Posts in topic: 29
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Gal kam nors bus įdomu paskaityti Valdo Urbono intervą: https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... r-atsisedi
Buvo žaidėjų, kurie rinktinei atiduodavo kone duoklę. Manęs tai netenkino, man reikalinga atiduoti širdį, „dušią“. Komandinė mūsų širdis šiemet ryškiai atsiskleidė, manau, kad tie laimėjimai buvo pagrįsti tuo psichologiniu pasitikėjimu, įtampos atsikratymu.
pažiūrėkime, kur buvo pernai Gratas Sirgėdas, kur buvo Justas Lasickas, kuris tik metų pabaigoje buvo kviečiamas į rinktinę, Martyno Dapkaus forma irgi netenkino, tas pats Tomas Švedkauskas pernai dėl objektyvių priežasčių buvo iš esmės eliminutas iš rinktinės, nes Belgijos pirmos lygos tvarkaraštis sutapdavo su langais.
Vienas didžiausių tikslų buvo surasti centro gynėjų porą – futbole tai kertinis dalykas. Pernai praleidome daug įvarčių, bet šie metai parodė, kad Edvinas Girdvainis ir M. Palionis yra gera pora. Atsirado jų tarpusavio supratimas, vienas kito palaikymas. Jų ir T. Švedkausko trijulė buvo kertinė gynyboje. Šiemet tikrai nebuvome „kiauri“, prie mūsų vartų niekas nesusikūrė labai daug progų.
Manęs labiau netenkina, kaip sudaromas visos A lygos tvarkaraštis, manau, kad rinktinės treneris čia irgi turėtų išreikšti poziciją. Buvo tai paleista savivalei, čempionatas baigėsi spalio 31 d., o rinktinė žaidžia tik lapkričio 11 d., tarpas nebuvo geras. Atsirado dar ir tendencija rinktinių lango metu žaisti rungtynes A lygoje.
User avatar
hippo
Posts in topic: 29
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Gal kas turi minčių, kas tie žaidėjai, kurie neatidavė širdies?
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 189
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

hippo wrote: 01 Dec 2020, 12:53 Gal kas turi minčių, kas tie žaidėjai, kurie neatidavė širdies?
Su tokiais pasisakymais tai reikia atsargiai, pora metu atgal Sevilla treneris meeting'e su zaidejais pradejo panasiai vardinti, kad vieni neatiduoda sirdies, nezaidzia uz marskinelius ir pan. Vienas is kapitonu sako, vardais ir pavardem ivardink prasau :lol: All in all, prarado rubine momentaliai ir baigesi karjera Sevilla klube.

Bet jeigu cia kokie minor zaidejai, ir futbolininkai supranta apie kalba tai why not tokius svaidyti :whistle: Musu ir zaidejai, kur neturi elito zaideju ego.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 189
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Siandien PC2022 atrankos burtai 19h LT laiku, as kaip visuomet noriu stipriu varzovu, nes patekti i PC mums be sansu, kad ir ka gautume, o stiprus varzovai parado ir musu lygi, jeigu tikrai turim pagerejima, parodys ir ji.
1 krepšelis: Belgija, Prancūzija, Anglija, Portugalija, Ispanija, Italija, Kroatija, Danija, Vokietija, Nyderlandai.

2 krepšelis: Šveicarija, Velsas, Lenkija, Švedija, Austrija, Ukraina, Serbija, Turkija, Slovakija, Rumunija.

3 krepšelis: Rusija, Vengrija, Airija, Čekija, Norvegija, Šiaurės Airija, Islandija, Škotija, Graikija, Suomija.

4 krepšelis: Bosnija ir Hercegovina, Slovėnija, Juodkalnija, Šiaurės Makedonija, Albanija, Bulgarija, Izraelis, Baltarusija, Sakartvelas, Liuksemburgas.

5 krepšelis: Armėnija, Kipras, Farerų Salos, Azerbaidžanas, Estija, Kosovas, Kazachstanas, Lietuva, Latvija, Andora.

6 krepšelis: Malta, Moldova, Lichtenšteinas, Gibraltaras, San Marinas.
pauleska
Posts in topic: 29
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Prašau man: Belgija, Velsas, Islandija, Izraelis, Lietuva, Gibraltaras

Rinktinės, su kuriomis niekas nežaista (Velsas, Gibraltaras), arba žaista tikrai senai, jos stipresnės ir įdomios.

Ketvirtas kapšas šita prasme labai neįdomus. Iš pirmo būtų smagu ir vokiečiai ar olandai, iš antro - Turkija arba Švedija.

Tik prašau jokių Škotijų, Serbijų, Vengrijų, Rusijų
User avatar
hippo
Posts in topic: 29
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

pauleska wrote: 07 Dec 2020, 15:25 Tik prašau jokių Škotijų, Serbijų, Vengrijų, Rusijų
Škotija yra geriausia rinktinė Lietuvos ekonomikai. Reikia žiūrėti plačiau.
Post Reply