Borussia Dortmund

User avatar
flasher1
Posts in topic: 17
Posts: 773
Joined: 07 Aug 2018, 20:37

BVB vartininkas gali būti tik šveicaras.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Turbūt laikas apibendrinti sezoną ir dar kartą išlydėti legendas į poilsį.

Tai reikia nusiimti kepurę prieš Terzič kuris ne tik nepridarė nesamonių, bet dar ir atgabeno titulą, kuris gali suteikti vilties Haaland ir Sancho tandemo išsaugojimui, kadangi jaunuoliam reikia titulų. Eina kalbos, kad Terzič jau turi pasiūlymą perimti kažkurią po šimts kalakutų komandą. Tai tik sėkmės jam ir galbūt vieną dieną sugrįš :handgestures-salute:

ČL pasiektas ketvirtfinalis po ilgo laiko, jei ne pavogtas įvartis, Burki vartuose, kas ten žino, galėjo viskas kitaip pasisukti. Bundesliga baigėm 3 vietoj, kai vienu momentu atrodė, kad ČL jau palaidotas, bet lemiamu momentu 7 pergalės iš eilės ir Eintracht sugriuvimas pabaigoje leido sėkmingai pasiimti ČL vietą. Pokalis buvo vyšnia ant torto ir Nagelsmanno patvarkymas 2 kart per 5-ias dienas pakėlė upą stipriai.

Apibendrinant key vietas:

Vartininkai: Hitz buvo geresnis už Burki, by far. Kas pastarajam atsitikę sunku pasakyti. Kas tas Hitz paklausit Jūs? Aš irgi nelabai žinau, bet buvo Augsburg pagrindinis vartininkas kurį laiką. Jeigu tikėti dobilo info, tai lipam ant to pačio grėblio, imam Burki nr. 2, kuris niekad nebus top class vartininkas. Alternatyvų pasiūlyt neturiu, bet matyt prie dabartinės situacijos nelabai ko ir galima daugiau reikalauti.

Gynyba: Guerreiro apturėjo geriausia savo sezoną - 6 įvarčiai, 11 assistų. Realiai pakeitė Hakimi šitoj sferoj, aišku aš vis dar piktas, kad dešinėj turim lavoną Meunier ir sulūžusį Morey. Tai jei pernai dėl portugalo dar buvo kalbų apie išvykimą dėl ale nepateisintų vilčių, tai šiemet klausimas uždarytas ir abejoju, kad kas nors dės ant stalo 40-50mln., kad išpirkti jį.

Senelis Mats`as su savo brainfart`ais pridarė daug nesamonių ir manau gali dalį kaltės dėl prastos pirmos pusės prisiimti sau, bet aš jam atleidžiu, kadangi liko paskutinis Bundesliga laimėtojas šitoj komandoj.
Akanji panašiai kaip Mats`as, bet per 3-is sezonus BVB jo lygis neatrodo pakilęs, koks atvažiavo toks ir yra, vis dar daro klaidų positioninge, su kamuoliu kartais elgiasi kaip gyvulys. Prastesnė geros formos Subotič versija.
Zagadou atrodo nepelnytai nusodintas, nors atrodė, kad potencialo turi daugiausiai iš visos trijulės Akanji, Diallo, Zagadou, vidurinis jau parduotas. Bet Zagadou su Akanji lošti kartu negali, tai ball playing defender`io reikės ieškoti kažkur kitur norint pakeisti Hummels`ą. Spėju tas nebus daroma šiemet.

Nico Schulz eina į vieno iš šūdiniausių transferų serija 25mln., jokios konkurencijos Guerreiro, pusės sumos net neatgautume pardavę, tai spėju liks šildyt suolą, nes algą turėtų gauti neblogą.

Saugai: Vis dar negaliu atsižavėti Witsel ir Can transferais. Witsel nebuvimas sakyčiau buvo didelis faktorius antros pusės fiasko sausio-balandžio mėnesiais. Can nesuvokiu kaip nepritapo kituose klubuose, nes čia yra visiškas monstras mano akimis ir žaidžia geriausią savo futbolą. Dar pridėjus nuo suolo Bellingham, Dahoud ir Delaney, tai kitam sezonui vidurys labai užtikrintas.

Brandt atrodo jog panašėja į Schurrle kopiją ir gali tekt keliaut rungtyniauti į Maskvos Spartaką bei baigti karjerą po to. Tai sakyčiau gaus dar save parodyti kitą sezoną, bet manau bus vienas iš variantų pardavimui jei Sancho neišvyks.

Puolimas:

Reus, Sancho, Haaland nėra ką daug kalbėti. Viskas priklausys nuo transferų.

Turim pilną dar super talentų - Reyna, Knauff, Moukoko, atrodo visi tikrai gerai, Reyna labai nepyktų jei Sancho iškeliautų ir ramiai pasiimtų jo vietą.

Klausimas ką daryti su Hazard, man jo pirkimas atrodė niekam tikęs ir vis dar nesuprantu kam jis buvo pirktas. Atlieka panašią rolę kaip Brandt, žaidžia nedaug. Manau bus išstatytas pardavimui.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Laikas apdainuoti legendas. Tai paskutinieji mohikanai traukiasi - Lukasz Piszcek išėjo aukščiausia nata, finale išrašė beveik tobulą performansą, trūko įsirašyti tik assistą, kuris buvo arti vienu momentu. Stabiliausias ir didžiausias šitos komandos profesionalas. 11 sezonų. Tarp kitko kada jis perėjo iš Berlyno į BVB, jis buvo laikomas labiau winger/puolėju nei RB, bet savo aukštu darbštumu ir kovingumu patapo realiai antru RB po Lahm`o tuo metu ir buvo siejamas su Real iki Carvajalio grįžimo. Jei kas nors manęs paklaustų tai pasakyčiau, kad būtent šis veikėjas buvo mėgstamiausias pastarojo dešimtmečio žaidėjas. Tikrai patenka ir į all-time best BVB komandą.

Image

Braukiu ašarą ir išlydim atgal į Lenkiją, kur jau kelios dienos po sezono pabaigos atrodo jog perėmė trenerio rolę savo vaikystės klube, turėtų būti žaidžiantysis bent kitą sezoną. Puiki asmenybė, tokių BVB truks :handgestures-salute:
Image

Marcel Schmelzer, dar oficialiai neišlydimas, bet tikėtina tai bus po vasaros, kontraktas baigiasi birželio pabaigoje, šį visą sezoną praleido dėl traumos. Buvo geriausi draugai su Lukaszu paskutiniais metais, tai tikėtina jog irgi keliaus į kokį vaikystės klubą užbaigti karjerą. Nors Schmelzer iš esmės yra BVB produktas. Visą karjerą čia prabuvęs, 13-a sezonų. Analogiškai Piszcek, top profas, niekad dėl nieko neverkė. Nors paskutinius trejetą metų jau nepanašus į save. Sunku pasakyti kas nutiko, nes jam dar tik 33-ys ir atrodo jog dar galėtų rungtyniauti. :confusion-shrug: Išlydėsim po testimonial.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Rose pašnekėjo apie pradžią. Kaip įprastai nori suteikti šansą visiem. 3-ims žaidėjams leista išvykti - Schulz, Sancho, Burki. Haaland šią vasarą nebus parduodamas, gandai einantys yra pezalų lygmenio daugiau.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Nusipirko BVB kažkokį tai Donyell Malen iš PSV už 30mln.. Kaip suprantu čia pasiruošimas kitiem metam Haaland išėjimui. Gal kažkas yra matę žaidžiantį tai būtų įdomu išgirsti komentarus.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 22
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

falci wrote: 02 Aug 2021, 15:02 Nusipirko BVB kažkokį tai Donyell Malen iš PSV už 30mln.. Kaip suprantu čia pasiruošimas kitiem metam Haaland išėjimui. Gal kažkas yra matę žaidžiantį tai būtų įdomu išgirsti komentarus.
Euro apturėjo gerų epizodų. Šiaip man atrodo jis toks inside forwardas labiau arba dviejų puolėjų linijoj labiau tinkamas žaisti, ne pamaina Haaland.
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 32
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

Vienos rungtynės, gal dar nieko nereikėtų spręsti, bet tikiuosi, kad Rose su Haalandu šiame sezone kažkaip stebuklingai patvarkys Nagelsmanną. Kokios @falci įžvalgos prieš įsibegėjant sezonui bus? Kokie lūkesčiai? Gal dar kažko norėtų transferų rinkoje ir kodėl Borussia žaidėjus dabar taip pjauna traumos? Net 8 žaidėjai negalėjo padėt prieš Frankfurtą.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Keturlapis_Dobilas wrote: 14 Aug 2021, 22:03 Vienos rungtynės, gal dar nieko nereikėtų spręsti, bet tikiuosi, kad Rose su Haalandu šiame sezone kažkaip stebuklingai patvarkys Nagelsmanną. Kokios @falci įžvalgos prieš įsibegėjant sezonui bus? Kokie lūkesčiai? Gal dar kažko norėtų transferų rinkoje ir kodėl Borussia žaidėjus dabar taip pjauna traumos? Net 8 žaidėjai negalėjo padėt prieš Frankfurtą.
Geri klausimai, kaip visada nusiteikęs esu Bundesliga titului, bet jau nebepamenu kiek metų nusiviliu. Berods 9 sezonai iš eilės, jeigu 10 pasieks, tai sakysiu, kad nutrauks nebe BVB, o RBL.

Esminis momentas kuris n metų yra svarbus Bundesliga sėkmingam pasirodymui tai Reus sveikata, paskutinį kartą kada kapitonas apturėjo gerą sezoną nuo Bayern atsilikimas buvo 2 taškai ir būta arčiausiai titulo per tuos 9 metus. Praeitą sezoną Marco išsilaikė net 32 rungtynėse aikštelėje kas buvo pakartotas jo geriausias rezultatas žaidžiant už BVB. Pernai sezonas nelabai susiklostė, bet turiu nuojauta, kad grįš į 18/19 metų formą.

Visa kita priklausys nuo žvaigždžių dėlionių ir prognozuoti nelabai yra ką. Bayern įprastai su naujais treneriais pradeda lėtokai, ypač jei ateina su per daug naujovių, Ancelotti, Kovač. Žulianas turėtų būti vienas iš tokių.

Manau, kad BVB jau uždarė vasaros apsipirkimus, sudėtis mano akimis labai subalansuota ir pasikartosiu, kad čia kokybės prasme geriausias turėtas BVB squad`as ever. Tai viskas geltonųjų kojose, 10 iš eilės nebus :dance:
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 32
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

Neilgai truko, kol vėl pamatėm, kaip BVB nemoka prieš Bayerną žaist. Šiandien vėl žaidimas ganėtinai normalus, bet kiaušai tai neparodyti, ką turiu omeny. Lemiamais momentais vis tiek sprendimai būna geresni Bayerno, dėl ko jie pastoviai ir laimi.

Haalandas irgi sudegė, tikrai nedeliverino, ko realiai ir trūko, kad būtų kitaip, bet vietoj to padarė daug prastų sprendimų ir sugadino nemažai atakų. Na, ko norėt, 21 tik.

Reusas nuostabus, duok die toks toliau be traumų išliktų.

Teisėjas irgi geras grybas. Visiškai nevaldė rungtynių. Konfliktų aikštėje labai daug buvo, geltonų kortelių juolabiau. Nedaug trūko, kad ir muštynes išvystume, deja. O atmosfera stadione su fanais neįtikėtina buvo, kas irgi galėjo prisidėt, jog teisėjas nevaldė rungtynių ir visiškai pasimetęs buvo. Futbolas su fanais yra zeba.

Ir nežinau, ar Passlackas RB yra labai geras variantas judant į priekį. Nu vargu ar su tokiu laimėsi lygą, juolab kad ir kitoje gynybos pusėje žaidžia dar neseniai nurašytas Schulzas. Aišku, čia jau suolo reikalai, nes Guerreiro su Meunier traumuoti, o jų dubleriai būtent tokie. Suoliukas tikrai vargingai atrodo šiuo metu, kai tiek traumų.
User avatar
suiluap
Posts in topic: 11
Posts: 83
Joined: 04 Aug 2018, 18:44

Po praloštos supertaurės vakar buvo patirtas ir pralaimėjimas lygoje prieš Freiburgą. Passlackas RB pozicijoje tikrai nieko daug nežada, nors ir puolime pasižymėjo pora neblogų perdavimų iš krašto, tačiau jau pačioje rungtynių pradžioje po Passlacko klaidos ir uždirbtos pražangos, Freiburgas iš FK situacijos pelnė įvartį. Kitame krašte Schulzas irgi žaidėjas apie nieką ir gan greit buvo pakeistas dėl traumos. Gerai, kad bent Rafa grįžo į rikuotę.
Witselis irgi kol kas ne savo rogėse, vakar buvo momentų, kai tiesiog pristigo greičio ir staigumo prieš mobilius Freiburgo atakuojančius žaidėjus. Hummelsas tik penktadienį grįžo į treniruotes ir vakar po keitimo pasirodė aikštėje, galbūt jau Witselis galės grįžti į sau įprastą poziciją.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Leverkusen`o fanai nelabai buvo laikomi priešiški BVB, bet po šitų rungtynių situacija turėtų pasikeisti. Matyt 3 kart pirmaujant ir vistiek gaunant, nuotaikas pateisinti galima.

Epizodas kai jaunuolis pagauna alų ore ir pirmą kartą paragauja :madridista:

User avatar
velnes
chaliavčikas galimai prie komunizmo
Posts in topic: 3
Posts: 2094
Joined: 03 Aug 2018, 17:00

Čia kažkaip per vasarą Dahoudas tapo neištumiamu starteriu ar kažką jau praeitam sezone praleidau? Pamenu perkant Dahoudą buvo daug pozityvo ir turbūt saugu būtų sakyti, nesiklostė viskas taip gerai, kaip atrodo, kad dabar klostosi.
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

velnes wrote: 12 Sep 2021, 17:51 Čia kažkaip per vasarą Dahoudas tapo neištumiamu starteriu ar kažką jau praeitam sezone praleidau? Pamenu perkant Dahoudą buvo daug pozityvo ir turbūt saugu būtų sakyti, nesiklostė viskas taip gerai, kaip atrodo, kad dabar klostosi.
Sakyčiau Can`o nebuvimas ir Delaney pardavimas leidžia jam daugiau žaisti, nes su Dahoud`u balanso tikrai trūksta ką ir rodo 9 prasileisti per 4 rungtynes. Nelabai yra daugiau pasirinkimo, nes jei ruošiasi su 3-jų žmonių midfield`u lošt Rose, tai Dahoud nusimato daug laiko. Šiaip jis nėra blogas, bet į aukštesnį lygį pakilti nepavyksta ir man atrodo žaidžia lygiai taip pat kaip atvykęs. Ne pirmas atvejis kada iš mažesnės po šimts kalakutų komandos atvykęs nelabai įsipaišo į BVB lygį.
User avatar
fun43
Posts in topic: 2
Posts: 1238
Joined: 04 Aug 2018, 17:13
Location: Vilnius
Contact:

Bellingham :clap: už pirmą kėlinį vs Besiktas.
klounz
Posts in topic: 2
Posts: 447
Joined: 10 Aug 2018, 13:16

Anglų teisėjai truputį nubaudė :)
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Įdomu ką Rose galvoja su 5-11 įvarčių santykių. Sakyčiau konkretus fiasko CL grupėj. Bet manau, kad į naudą ir galės fokusuotis į po šimts kalakutų.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 3
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

O bet rimtai, kas čia taip blogai atsitiko su Dortmundu, kad tokioj lengvoj grupėj jau penktam ture palaidojo bilietą į top16??
kokos
Posts in topic: 6
Posts: 414
Joined: 05 Aug 2018, 10:34

Luigi wrote: 25 Nov 2021, 19:20 O bet rimtai, kas čia taip blogai atsitiko su Dortmundu, kad tokioj lengvoj grupėj jau penktam ture palaidojo bilietą į top16??
Klopas išėjo.
MSM
Posts in topic: 10
Posts: 387
Joined: 06 Aug 2018, 11:13

Luigi wrote: 25 Nov 2021, 19:20 O bet rimtai, kas čia taip blogai atsitiko su Dortmundu, kad tokioj lengvoj grupėj jau penktam ture palaidojo bilietą į top16??
Vienas zodis - Halland
falci
Posts in topic: 139
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

MSM wrote: 26 Nov 2021, 18:35
Luigi wrote: 25 Nov 2021, 19:20 O bet rimtai, kas čia taip blogai atsitiko su Dortmundu, kad tokioj lengvoj grupėj jau penktam ture palaidojo bilietą į top16??
Vienas zodis - Halland
Pritariu. Iš esmės su jo trauma, CL nuliniai BVB. Jei po šimts kalakutų įsijungė kiti žaidėjai ir per paskutinias 4 varžybas mušė 7 ar 8 skirtingi vardai, tai CL galima sakyti nemušė niekas ir su 5 įvarčiais per 5 mačus sėdėti tokioje grupėje yra blogiau nei blogai. + nuo suolo/starto kylantys jaunikliai visi be normalios CL praktikos pilnom kelnėm laksto.

Žodžiu klasikinis BVB jau n metų.
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 32
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

Nors Dortmundas neblogai atrodė, ypatingai antrojo kėlinio pradžioje, tačiau Der Klassiker eilinį kartą laimėjo Bayern, nes turi tiesiog didesnius kiaušus.
Post Reply