Premier League 2023/24

Romarijas
Posts in topic: 29
Posts: 821
Joined: 10 Aug 2018, 11:18

Vis senai norėjau tokį komentarą parašyti, nuo tada kai Romero persikėlė į Angliją. Nu maždaug tokį kad Romero gali tapti kažkas į antrą Vidičių arba į antrą Rojo. Šiuo metu kažkas per viduriuką. Kaip nebeatsimenu kuriam forumo klasikui šita frazė priklauso. Bet Romero visiškai validolinis gynėjas. O tokiais pasitikėti ne visada verta.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Aš suprantu, kad čia bus dalykai apie Richard Keys, kurio niekuomet negalima imti už gryna pinigą kai eina kalba apie football knowledge, bet čia kitas reikalas.

Buvęs teisėjas ir PMGOL vadas Keith Hackett:



Iš savo dukros drauges dulkinančio Keys blog'o:
I’m in the luxurious position of being able to say what I think about the falling standards of officialdom in our top league - but imagine taking a call from a high ranking PL broadcast official reminding you who pays your wages. Scary. It happened to two people that I know recently. The message was clear ‘stop criticising the refs’. What sort of world are we living in when people who run the game also want to steer the narrative?
Taip išeina, jog šitai Hackett ir patvirtina? Jog yra žinoma, kad punditai egzpertai sulaukia skambučių iš broadcasterių, kad maždaug tone it down, sūneli - atmink, kas tau algą moka?

Šita dalis visiškai paaiškina Neville (kuris paskutiniu metu darosi visiška pundito parodija ir kosminiu pagreičiu ridenasi į Ferdinando, Danny Murphy, Garth Crooks ir co. lygį) 180 laipsnių posūkį Liverpulio kontraversijos atveju. Vieną dieną jo, mldc, reikia spausti, o kitą - visiškai kita dainelė :madridista:

IMO čia yra massive šita žinia. Akivaizdu, jog PL, bandydama apginti lygos credibility, spaudžia broadcasterius (o tuo pačiu ir ekrane į mikrofoną amsinčius šuniukus, punditais besivadinančius) užčiaupt kakarynę dėl kritikos teisėjams.

Tobulas pavyzdys buvo vakarykštis (?) Neville išstojimas su tuo „eksperimentu“ dėl kamuolio galinės linijos (ne)kirtimo. Tiesiog strawmaning 101 - kaip nukreipti dėmesį nuo tikrosios problemos. Man atrodo nebuvo daug Arsenalo fanų, kurie dėl tos galinės linijos vėją būtų kėlę. Lygiai kaip ir dėl Gordono nuošalės. Nėra galimybės nustatyt, senas geras benefit of the doubt puolančiajai komandai - valio. Pagrindinė problema buvo akivaizdi Joelingtono pražanga.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

User avatar
Maverick
Posts in topic: 6
Posts: 1002
Joined: 10 Aug 2018, 09:42
Location: Kaunas

:arrow_up:
Iki grabo lentos manysiu, kad prieš Gabriel buvo akivaizdi pražanga.
The panel's findings, seen by ESPN, said on a 4-1 vote that "although Joelinton does have his hands on Gabriel, there isn't enough to award a foul as Gabriel had made an action to play the ball before any contact," while also upholding the view there wasn't enough proof to cancel the goal on the two factual offences.
:violin:
Bruno Guimarães' arm to the head of Arsenal's Jorginho in the 45th minute was also a missed red card, but on a split 3-2 decision for the VAR to get involved.
:madridista:
User avatar
hippo
Posts in topic: 71
Posts: 4326
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Daug įdomios ir neįdomios statistikos.
https://www.skysports.com/football/news ... ng-workers

Niekas nenustebs, kad Spursai ryškiai pirmauja pagal team sprints. Ta proga galima dar kartą giliai susimąstyt apie aiškinimus, kad treneriams reikia duoti laiko įdiegti savo filosofiją, Roma nebuvo pastatyta per dieną, yadda yadda.

Biški nustebau, kad Bournemouth pagal individualių presų skaičių antri po Evertono, o pagal team pressures net pirmi.
Tuo tarpu Villa yra mažiausiai spaudžianti komanda.
Iš žaidėjų pagal pressures ryškia persvara pirmauja darbinis arklys Doucoure, o vat štai kilometrų daugiausiai nubėga Bruno Fernandesas.

Komandiškai daugiausiai žolės padengia Burnley, lenkdami Evertoną ir Brentfordą. Dėl Burnley irgi nustebau.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

:shock: Chelsea taip pat gerai atrodo kaip ir mace su Liverpuliu. Intensity, counter-pressingas - viskas top.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Keista tą sakyt, bet ko gero būtent Stones nebuvimas kaštavo City vakar du taškus. Gvardiol ir Dias visiškai plaukiojo vakar, pro Rodri irgi kaip pro stovintį Chelsea atakos eidavo. Nuvertino plikis Pochettino, nusprendęs savo 3-2-4-1 išstatyt (kuri gerai veikia prieš mažesnes komandas); nekasdienis vaizdas matyt City leidžiančius oponentams tiek šansų sukurt. Labai abejoju, ar ryšis tokiam žingsniui prieš Liverpulį po rinktinių pertraukos.

Daugelis čia ko gero (mane įskaitant) prunkštė į delną, kai Chelsea tokius pinigus ant stalo dėjo praktiškai jokios EPL patirties neturinį Palmerį, bet vaikino performancai, sprendimų kertiniuose momentuose priėmimas atrodo kaip savo pike esančio lygos veterano. Gallagheris (kaip nė vienos geltonos negavo - mistika), Sterlingas taip pat puikias rungtynes apturėjo. Cucurella (galėjo ir turėjo gaut antrą geltoną už vaidybą) ir Caicedo toliau klounauja.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 33
Posts: 4227
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Phect wrote: 13 Nov 2023, 10:31 Gallagheris (kaip nė vienos geltonos negavo - mistika), Sterlingas taip pat puikias rungtynes apturėjo.
Gallagheris internetų nuomone turbūt geriausias Chelsea žaidėjas šiemet, nors mūsų forume Chelsea fanų lyg ir kritikuotas buvo. Kaip suprantu varo geriau nei abu šimtamilijoniniai saugai
User avatar
hippo
Posts in topic: 71
Posts: 4326
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Bliūkšta De Zerbi burbulas. 6 rungtynės be pergalių :obscene-hanged:

Jei rimtai kalbant, tai įdomu kiek Brightonas dar temps tokiam lygy. Istorija rodo, kad tokie klubai ilgai netempia, nes neįmanoma be galo balansuot ant peilio ašmenų. Nebus visada taip, kad nusiperki žaidėją už 5 milijonus, užaugini ir parduodi už 100. Kažkada nepasiseka, visko neapskaičiuosi, o jei sukrenta kelios nesėkmės, greitai pareina šikna. + kai kyla rezultatai, tai kyla ir algos ir pirkinių kainos ir kitos išlaidos. + Dideli ponai supirkinėja ne tik žaidėjus, bet ir trenerius, skautus ir visus sėkmės generatorius.

Nors konkrečiai žiūrint į Braitono situaciją, tai jie vien Chelsea taip numelžė, kad nemažą finansinę pagalvę turi nesėkmių atvejui. O bet kai užmeti akį jų sudėtį, tai matai kaip aukštai jie užsikėlė kartelę ir kaip bus sunku ją išlaikyt. Top10 komandų sudėtys ryškiai geresnės, o ir su bottom10 lyginant ne fontanai. Į tokio Evertono startą iš sveikų žaidėjų eitų turbūt tik Mitoma, tai ką kalbėt apie top klubus.

Iš trečios pusės jie vis dar moka pririšt su ilgais kontraktais gerus žaidėjus, tai iš Mitomos, Fergusono, turbūt ir Enciso galima uždirbt kosminius pinigus, dar ir Dunkas nemažas assetas, nors jau 30+. Visa tai leidžia tikėtis, kad artimiausiais metais Brightonas nepadarys Leicesterio.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 17
Posts: 4024
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Del lubu pritariu, is esmes todel De Zerbi gavus koki top klubo pasiulyma, kad ir Manchester United reiketu turbut eiti. Taip Brighton'e procesai vyksta labai aukstam lygy, United biski bardakas viduje, bet vis tiek toks klubas gali padaryt daugiau uz Brighton ir dabar turi +2 taskais daugiau, visiems matant, kad klubas nezaidzia gerai.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

hippo wrote: 14 Nov 2023, 11:05+ Dideli ponai supirkinėja ne tik žaidėjus, bet ir trenerius, skautus ir visus sėkmės generatorius.
Čia, IMO, yra daug daug didesnė problema nei žaidėjai. Brightonas prarado:

- Graham Potter, vyr. treneris (sakykim, kad pakeistas daugiau nei adekvačiai);
- Billy Reid, asistentas;
- Paul Winstanley, head of recruitment;
- Bjorn Hamberg, treneris;
- Bruno Saltor, treneris;
- Ben Roberts, vartininkų treneris;
- Kyle Macaulay, dirbo recruitmente;
- Dan Ashworth, technical director;
- Matthew Green, academy scouting manager.

Kai tokia disrupcija ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, tai tik laiko klausimas, kiek dar gali klubas ant garų važiuoti ir triušius iš skrybėlės traukti.

Kodėl @The_Red_Army nori De Zerbi karjerą nužudyt jį į United pasiųsdamas tai irgi neaišku. Net neaišku, ko kam iš viso ten eit, kai kitais metais veikiausiai bus laisvos pozicijos tiek Barcelonoje, tiek Madride.

EDIT: Išvyko taip pat:
- Jordan Tribe, analyst;
- Ashley March, video analyst;
- Paul Ashworth, video analyst;
- Salvatoro Monaco, chief scout;
- Ross David Eames, scout
- Tony Cox, scout
- John Morling, academy manager

Visi šie išvykimai nuo 2022 metų.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 17
Posts: 4024
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Phect wrote: 14 Nov 2023, 11:52 Kodėl @The_Red_Army nori De Zerbi karjerą nužudyt jį į United pasiųsdamas tai irgi neaišku. Net neaišku, ko kam iš viso ten eit, kai kitais metais veikiausiai bus laisvos pozicijos tiek Barcelonoje, tiek Madride.
As sakau, kad net jeigu United pasiulytu, turbut reiketu eitu. Barcelona aisku de Zerbi tiktu idealiai. Real'o atvejus manau Xabi Alonso, Zidane'as, Raul'is, trys variantai, kuriu vienas bus manager'is. Kolega is Madrid'o net sako, kad gali buti, kad Raul'is sansa gaus, nors as Real'o atveju imciau Xabi arba vel Zidane'a.

O siaip prarado Brighton daug zmoniu ir toks vaizdas, kad puse ju i Newcastle isejo.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

The_Red_Army wrote: 14 Nov 2023, 14:35O siaip prarado Brighton daug zmoniu ir toks vaizdas, kad puse ju i Newcastle isejo.
Tai kad beveik visi į Chelsea. Kaip suprantu į NC tik Dan Ashworth ir Jordan Tribe.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 17
Posts: 4024
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Phect wrote: 14 Nov 2023, 15:25
The_Red_Army wrote: 14 Nov 2023, 14:35O siaip prarado Brighton daug zmoniu ir toks vaizdas, kad puse ju i Newcastle isejo.
Tai kad beveik visi į Chelsea. Kaip suprantu į NC tik Dan Ashworth ir Jordan Tribe.
As nesigilinau todel parasiau, kad "toks vaizdas", bet taip paskutiniu metu Newcastle ir Chelsea i n poziciju zmoniu ieskojo ir rado noredami atsverti City Group'o galia.
User avatar
hippo
Posts in topic: 71
Posts: 4326
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Beje, jų chief scout Lee Sargeson perėjo ne pas didelius ponus, o į Everton FC.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

hippo wrote: 14 Nov 2023, 17:49 Beje, jų chief scout Lee Sargeson perėjo ne pas didelius ponus, o į Everton FC.
Niekada chief scoutu jis Brightone nebuvo. Buvo scoutu, Evertone šefu patapo ;) Kartu su juo į Evertoną taip perėjo ir Tony Cox.
User avatar
hippo
Posts in topic: 71
Posts: 4326
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Phect wrote: 14 Nov 2023, 19:10
hippo wrote: 14 Nov 2023, 17:49 Beje, jų chief scout Lee Sargeson perėjo ne pas didelius ponus, o į Everton FC.
Niekada chief scoutu jis Brightone nebuvo. Buvo scoutu, Evertone šefu patapo ;) Kartu su juo į Evertoną taip perėjo ir Tony Cox.
Puoliau tikrint informaciją, akurat.
Nusivylimas apėmė. Išeina, Evertonas ne atėmė iš Braitono talentą, o paaukštino kažkokį nouneimą :obscene-hanged:
Viena paguoda, kad prieš tai Villoj buvo šefas.
User avatar
Phect
Posts in topic: 59
Posts: 2927
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Ką mąstom per vypyenus pažiūrėję VAR sprendimų garso/vaizdo įrašus ir Webbo paaiškinimus? Wolves penalkė, Maguire nuošalė, Gordono golas, Romero raudona + penalkė?
kokos
Posts in topic: 4
Posts: 415
Joined: 05 Aug 2018, 10:34

Phect wrote: 15 Nov 2023, 00:45 Ką mąstom per vypyenus pažiūrėję VAR sprendimų garso/vaizdo įrašus ir Webbo paaiškinimus? Wolves penalkė, Maguire nuošalė, Gordono golas, Romero raudona + penalkė?
Mąstom, kad kaip ir daug kur kitur technologija yra per daug pažengusi ir žmonės (bent jau anglai) su ja nespėja.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 33
Posts: 4227
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Phect wrote: 15 Nov 2023, 00:45 Ką mąstom per vypyenus pažiūrėję VAR sprendimų garso/vaizdo įrašus ir Webbo paaiškinimus? Wolves penalkė, Maguire nuošalė, Gordono golas, Romero raudona + penalkė?
Pažėjau tik aktualų Romero epizodą, tai pagarba tiek Oliveriui, tiek VAR kabinetui.

Realiu laiku pamatė Jackson nuošalę, kurią greit pasitvirtino. Greitai pamatė kad van de Ven nelietė Sterlingo ir kad ten nieko nebuvo. Patiko summary kurį perdavė Oliveriui į aikštę ir paliko sprendimą priimt jam. Patiko ir pats Oliveris, pasikvietęs ne tik Romero, bet ir kapitoną Son. Šitaip ir toliau turėtų būt handlinami epizodai, t.y. ilga pauzė turi būti paaiškinta ir aikštės žaidėjams, ypač kapitonui.

Nesupratau tik kodėl aiškiai pasakius, kad van de Ven nelietė Sterlingo, kad nebuvo jokio kontakto, nebuvo užfiksuotas aiškus dive. "He clearly didn't touch him, Sterling then stumbled" :confusion-scratchheadblue: Nežinau ar pagal taisykles tada turėtų būt ignoruojami tolesni epizodai, ar ne.

Nu ir jei ieškom pastovumo, tai Romero raudona = Curtis Jones raudona. Jei ir toliau taip bus traktuojama, bus labai gerai.
Post Reply