[Spurs] Naujienos

User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Nestandartinė diena Tottenham pasaulyje - šiandien kaip Chief Football Officer startuoja Scott Munn. Užsiims ne tik visais futbolo reikalais, bet ir sės į boardo kėdę.
Scott Munn officially starts work as Tottenham Hotspur’s new chief football officer today.

The Athletic revealed in April that Munn, an Australian 51-year-old, had been appointed to the role, meaning he would leave his position as the chief executive of City Football Group (CFG) China.

It had initially been hoped that Munn would start at Spurs on July 1, but that was delayed because of his prolonged exit from CFG.

Munn will now start in what is a new role at Tottenham that will see him join the board and take charge of all footballing departments, including the academy and the women’s team.

Munn has never held a job in European football but is well aware of the work of his compatriot Ange Postecoglou, who was appointed as Tottenham’s head coach in June.

One of Munn’s first big tasks will be to appoint a new director of football to replace Fabio Paratici, who left the role in April following a FIFA ban from all footballing activities that was later reduced on appeal.

Munn served as the chief executive of City Football Group China from 2019, following a nine-year tenure in the same capacity at Melbourne City, an organisation owned by CFG.
Iš to stojasi keli pusiau retoriniai klausimai:
  • Nuo šiol galėsim sakyti, kad su DoF/treneriu/pirkiniu grybą supjovė Munn, o ne Levy? Net keista tai rašyti
  • Kaip greitai bus naujas DoF? Kaip greitai pasimatys kokie nors pokyčiai? Įdomu ar čia eina kalba apie <metus, ar 2-3, ar 3-5?
  • Levy šitą australą ištraukė iš kito pasaulio galo, iš tų pačių City organizacijos, davė jam klube neregėta title, davė vietą boarde ir sutiko laukt iki pat šiandienos, nors reikalai sutarti dar balandį. Net nesidedu folijos kepurės ir paklausiu - ar tai reiškia, kad Levy bandys parduot klubą arabams, o kad prekė taptų patrauklesnė, nusisamdė arabų vs likusio pasaulio ekspertą, dirbantį ant international expansion reikalų?
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Pražiopsojau naujieną, kad Spurs pasisamdė Technical Director. Juo tapo Johan Lange iš Aston Villos. Atsiliepimai neblogi, bet nieko įspūdingo. Kaip turėtų atrodyt visa struktūra:
In the new set-up, Munn is in charge of all footballing departments and has joined the Tottenham board. Lange therefore will report to Munn, and so his scope of power will be reduced compared to Paratici, whose job title was managing director of football and reported to chairman Daniel Levy.

The roles of Paratici and Levy will be interesting in this new era. Starting with the former, Paratici has continued to work for Spurs in a consultancy capacity, including during the summer window when Spurs were without a technical director. Alejo Veliz was a signing Paratici was involved in for instance, while Guglielmo Vicario was a player he had admired and made enquiries about before he had left Spurs in April. Gabbanini himself was also a close ally of Paratici’s, though it’s worth pointing out that Gabbanini never stepped up to an interim director of football role in the summer even though he was the most senior member of the recruitment team with Paratici and Steinsson gone.

Now that Spurs do have a technical director, will Paratici still have a role? Given how well thought of he is by Levy, and the fact he’s been at Spurs’ last two home games, it’s hard to imagine the club no longer seeking his counsel. Especially given how impressively so many of his signings — Cristian Romero, Pape Matar Sarr and Destiny Udogie among them — have performed this season.

As for Levy, with no director of football and Munn yet to officially start, he was heavily involved in the summer transfer window just gone. The arrivals of Munn and now Lange should in theory change that, and while the proof is always in the pudding, it feels significant that, for a man accused of being too involved in the Spurs recruitment operation, he has made three major hires in the last few years in those two and Paratici.

And there will be another significant hire to come. Not at the same kind of level as Munn, Lange or Paratici, but Spurs are in the process of finding a new chief scout to replace Gabbanini. The new appointee will join a team that includes the head of emerging talent Sebastian Taghizadeh, head of academy recruitment Paul Lowe, lead recruitment analyst and data insights manager Nick Benett and Scoulding, the head of football strategy.

Spurs are building a sophisticated, more data-led recruitment operation, and the appointment of a technical director will be welcomed by head coach Ange Postecoulou, another new hire this year. Postecoglou has spoken about how strange it was to be conducting a transfer window without a director of football, and although not directly involved in the hiring of Lange, has given the appointment his approval. It would have been a misstep not to bring in someone whose views are aligned with the head coach, especially as it was this disconnect between Paratici and Antonio Conte over the kind of players Spurs should be signing that contributed to the dysfunction that defined the end of the latter’s time at the club.
tl;dr versija - taip atrodys atnaujinta Spurs vadovų grandinė

Image
User avatar
Phect
Posts in topic: 11
Posts: 2920
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Pagal aprašymą kažkaip taip:

Image
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Net paplot norisi, bravo @Phect :clap:

Paratici atvejis tai įdomus. Jeigu fanai, The Athletic bei kita media galvoja ar net žino, kad Paratici vis dar yra šalia komandos ir šnabžda klubui į ausį, tai ar čia ne nusižengimas taisyklėms? Ar čia atvejis iš tos serijos, kai SAF išsiunčiamas į tribūną ir negali vadovaut komandai, bet pasiėmęs raudoną telefoną su kažkuo kalba?

Nes jei žėt iš fachtų pusės, tai nors Paratici trenerių parinkimai buvo apgailėtini, žaidėjai pasiteisina praktiškai visi. Bentancur, Kulusevski, Romero, Sarr, Udogie, nžn ar Bissouma čia jo skaitosi ar ne. Tai gal klubas galvoja, kad jo banas yra labiau etikos pažeidimas, už ką reikia ramiai pasėdėt ant suolo, bet kadangi rimto (suprask, baudžiamojo) nusižengimo nėra, tai nieko blogo bendraut su juo? Čia jis gaunasi koks tai skautas/patarėjas, kuris negali kištis į jokį dealą? Bet čia gaunasi tokia pilka zona, kad man keista kad dar nieks apie tai nekalba.
User avatar
hippo
Posts in topic: 14
Posts: 4305
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Breaking news



Manau dar reikėtų pasidomėti ir įtartinu Jimmy Greaveso perėjimu iš Milano 1961 metais. Vien jau transfero kaina atrodo labai shady - 99 999 svarai. O kas dar giliau slypi? Iš akies sakyčiau kokių 12 taškų dedukcijos verta afiora.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Atimt visus titulus, iškovotus nuo šito transfero!

Image
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Tottenham Hotspur, tikėtai ar netikėtai, patapo daugiausiai pajamų generuojančiu Londono klubu. Deloitte kas metus daro šitą fainą reportą, tai Spurs stovi 8 pasaulyje, 4 Anglijoje ir 1 Londone. Pernai Chelsea buvo priekyje, dabar jau aplenkti ir jie.

Smagiausia tai dėl fizinės būklės - finansai stabiliai lipa aukštyn, algos vs revenue santykis geras, o dabar jau atsipirkinėja ir stadionas. Jei gerai matau, tai Anglijoje matchday revenue antroj vietoj, iš karto po United. Oil money laikais tai tikrai yra kuo didžiuotis savo palaikoma komanda.

Image
User avatar
hippo
Posts in topic: 14
Posts: 4305
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Aš tai (gal dėl to, kad palaikau Evertoną) kuo toliau, tuo mažiau žaviuosi visokiais tvarkingais finansais ir pelnais.

Tai, kad Spursai tik dabar pralenkė Chelsea pagal pajamas yra liūdesys, kai pagalvoji. Chelsea su savo mažu stadionu, tragišku klubo valdymu, astronominėm išlaidom ir durnių ieškojimu dalinant šimtamečius kontraktus, turėtų būt maždaug ten kur dabar yra Sunderlandas, jei būtų kažkoks socialinis teisingumas.
Kaip ir United, kurie gali dešimtmečiais malt šūdą ir vis tiek laikytis vandens paviršiuj ne dėl geros vadybos o tik dėl to, kad yra United.
Kai tuo tarpu koks Brightonas su savo stebuklingu modeliu pasiekė lubas ir anksčiau ar vėliau kris žemyn. Brightonas sakykim dar pofik, mažam klubeliui jau ir tai ką turi yra faina ir bus ką prisimint po 5 metų, kai žais Championshipe. Bet net klubai su didele fanų baze yra pasmerkti. Nei Villa, nei West Hamas, nei Sunderlandas, nei Newcastle (jei su kruvinais pinigais neapeis sistemos) niekada nepramuš lubų.

Oil money prie viso savo šūdinumo bent įnešdavo kažkokios intrigos. O dabar lyga nori užkonservuot status quo amžiams. Jei tie saugomi ponų klubai būtų tik tokie kaip United ir Liverpoolis, kurie užlipo į viršų sąlyginai sportiniu principu, tai dar būtų nieko. Bet kai Niukaslui bando neleist konkuruot su City ir Chelsea, tai kažkaip graudu.
User avatar
Phect
Posts in topic: 11
Posts: 2920
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

hippo wrote: 25 Jan 2024, 12:21Bet kai Niukaslui bando neleist konkuruot su City ir Chelsea, tai kažkaip graudu.
Taip išeina, kad jei kažkuriuo metu Chelsea su City buvo leista cheatint their way to the top, šito stabdyt jau niekad neturėtų būti galima? Per vėlu imtis veiksmų?

Tas pastoviai kartojamas status quo argumentas (ypač Evertono fanbase mėgstamas), tai max juokingas. Brightonas ar Villa kažkaip nemato tame problemos. Tie patys (gerokai skurdesnę istoriją nei Evertonas turintys) Spursai problemos nemato ir yra modern day pavyzdys kad klubas su gera vadyba (buvimas Londone aišku irgi turi pliusų) gali prasimušt iki viršaus. Problemą, tuo tarpu, mato Forest, Newcastle, Evertonas ir panašūs variantai. Matytų problemą šitoj vietoj ir protesto vėliavą neštų tikriausiai ir amžinaatilsį QPR, jei dar EPL sėdėtų.

O vat argumentas apie sustainability ir klubų gelbėjimą nuo pačių savininkų - įtikina, nes istorijoje ne vienas ir ne du pavyzdžiai jau buvę. Jei būtų griežtesnė FFP kontrolė, tai ir Evertonas nebūtų tokioje situacijoje, kokioje yra dabar. Vieną dieną turtingas ponas yra klube, kitą dieną jo gali ir nebebūti. O klubai iš principo turi didelę reikšmę visam komjūničiui, yra dideli darbdaviai ir t.t., todėl jų finansinis nuosmūkis (reiškiantis relegationą) ar net bankrotas turi didelę neigiamą įtaką tiek ekonomine, tiek socialine prasme.
User avatar
hippo
Posts in topic: 14
Posts: 4305
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Phect wrote: 25 Jan 2024, 13:16 Taip išeina, kad jei kažkuriuo metu Chelsea su City buvo leista cheatint their way to the top, šito stabdyt jau niekad neturėtų būti galima? Per vėlu imtis veiksmų?
Labai faina, kad neleidžia cheatint (arba bando neleist, arba apsimeta, kad bando). Bet aš labiau apie tai, kad tie necheatinantys ir naftoj nesimaudantys dideli ponai konkuruoja su nabagais nelygiom sąlygom. Leicesteriui net padarius stebuklą, po to užteko kelių nesėkmingų transferų langų (net nedarant kažkokių didelių nesąmonių ir tiesiog gyvenant pagal galimybes) ir jie jau Championshipe. Tuo tarpu United yra futbolo vadybos Benny Hill Show jau ne pirmą dešimtmetį, mėto milijardus ant Magvairų ir Antonių ir nenukrenta žemiau Europos vietų. Chelsea taško protu nesuvokiamas sumas, mala protu nesuvokiamą šūdą ir necheatindami (?), su mažu stadionu ir šimtu metų be CL kaip tais popierius susitvarko ir deductionų negauna, nes matot geras reklamines sutartis pasirašo ir gerai žaidėjų vertę per 12 kontrakto metų suamortizuoja. Kur čia fainumas?
Tas pastoviai kartojamas status quo argumentas (ypač Evertono fanbase mėgstamas), tai max juokingas. Brightonas ar Villa kažkaip nemato tame problemos.
Villa jau dabar mato, o Brightonas kol kas gal ir nemato, nes kaip minėjau jiems vien buvimas šalia ponų stalo ir maitinimasis jų trupiniais yra svajonių viršūnė.
Villos valdžia jau morališkai ruošia fanus su pranešimais, kad norint sutilpt į taisykles, turės parduot kokį brangų žaidėją.
Kaži ar net naiviausi jų fanai tiki, kad jie kada nors rimtai pakovos dėl titulo ar bus stabilūs CL dalyviai.
Tie patys (gerokai skurdesnę istoriją nei Evertonas turintys) Spursai problemos nemato ir yra modern day pavyzdys kad klubas su gera vadyba (buvimas Londone aišku irgi turi pliusų) gali prasimušt iki viršaus
Ane? Čia tie patys Spursai, kurių paskutinis titulas yra Carlingo taurė iškovota prieš ketvirtį amžiaus? Iki viršaus jie dar neprasimušė, o jei prasimuš, tai aišku paplosim, bet tam reikės ne tik sėkmingai sukritusių aplinkybių, bet ir daug daugiau pastangų negu United, kuriems norint sugrįžt į viršų užtenka tik nedaryt visiškų kliedesių.
User avatar
Phect
Posts in topic: 11
Posts: 2920
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

hippo wrote: 25 Jan 2024, 14:28Tuo tarpu United yra futbolo vadybos Benny Hill Show jau ne pirmą dešimtmetį, mėto milijardus ant Magvairų ir Antonių ir nenukrenta žemiau Europos vietų. Chelsea taško protu nesuvokiamas sumas, mala protu nesuvokiamą šūdą ir necheatindami (?), su mažu stadionu ir šimtu metų be CL kaip tais popierius susitvarko ir deductionų negauna, nes matot geras reklamines sutartis pasirašo ir gerai žaidėjų vertę per 12 kontrakto metų suamortizuoja. Kur čia fainumas?
hippo wrote: 25 Jan 2024, 14:28Ane? Čia tie patys Spursai, kurių paskutinis titulas yra Carlingo taurė iškovota prieš ketvirtį amžiaus? Iki viršaus jie dar neprasimušė, o jei prasimuš, tai aišku paplosim, bet tam reikės ne tik sėkmingai sukritusių aplinkybių, bet ir daug daugiau pastangų negu United, kuriems norint sugrįžt į viršų užtenka tik nedaryt visiškų kliedesių.
Aš nesuprantu minties. O buvo kažkada laikai (aš preziumuoju, kad buvo, kad jau jie kažkaip yra romantizuojami ir į juos siūloma grįžti), kai gyvavo fainumas ir romantika ir Brightonas/Portsmouth/Nott Forest/Bristol Rovers turėdavo nuolatines galimybes skinti titulus vs. United? Ar čia yra verkiama, kad Zigmo prekyba niekada negalės pasiekti to, ką pasiekė Berkshire Hathaway? Nes panašiau į antrą variantą. Nors man irgi max nuostaba kyla, jog United kaip brando vertė, regis, neturi jokios koreliacijos su vaizdu aikštėje.

Nors iš kitos pusės, tai gal ir nėra čia nuostabos, nes šiais laikais twitteriuose svarbiau yra perėjimų langą laimėt ar gerų skillz & tricks highlightų turėt, nei rungtynės ir vieta lentelėje.

Galima Spursus bashinti kiek tik plaučiai leidžia, badant į (lack of) trofėjus, tačiau niekaip negali pasakyt, kad jie nėra įsitvirtinę kaip one of the big boys EPL. Ir tą padarė jau, pavadinkim, naujaisiais laikais (finansinių injekcijų į futbolą prasme). Nuo 2016/17 (pagal 2018 money league - tiesiog random metus paėmiau) pagal revenue aplenkė Arsenalą, Chelsea ir Juventus. Dėl Juvės galima sakyt, kad dėl TV dealo (nesigilinau į skaičių sandarą kiek ten broadcasting), bet padėti į vietą Arsenalą (kuris, kaip ir United, nuo amžių amžinųjų už Spursus didesnis klubas buvo) ir Chelsea tikrai yra šis bei tas. Ir tai yra įrodymas, kad išsistiebt iš vidutinybės įmanoma ir šitais piniguočių laikais.
User avatar
hippo
Posts in topic: 14
Posts: 4305
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Senų laikų labai neromantizuoju, na o bet taip, kažkada Blekbernai su Niukaslais po kelis metus iš eilės būdavo title contenderiai, o Man United sugebėdavo iškrist į antrą diviziją.
Bet šiaip visada, net kai nafta dar nebuvo išrasta, Anglijos futbolą, kaip ir visus kitus, valdė pinigai. Ir United, ir Liverpoolis, ir Arsenalas, visi nusipirko kelią į sėkmę. Ir Evertonas savo geriausiais laikais buvo The Mersey Millionaires ir susipirkdavo geriausius žaidėjus iš mažesnių klubų už mind blowing penkiaženkles sumas. Čia kai sako ne NFL arba NBA, kur bet kas gali laimėt vien su gera vadyba. Gal ir gerai, kad EPL tai ne NBA.

Bet visada būdavo, kad ateina turtingi dėdės ir sumaišo kortas. Dabar lyga dėl kažkokio menamo tvarumo nori, kad nebesumaišytų. Žiūrint iš Villos arba Evertono perspektyvos tai yra boring as fuck, nes tavo palaikoma komanda, jei labai gerai pavarys, iškovos 6 vietos trofėjų, o jei labai pasiseks ir bent pora top klubų tuo pačiu metu mals šūdą, tai gal net netyčia kartą per 10 metų pateks į CL.

To pasėkoje aš net nežinau ar tie naftos pinigai yra toks baisus blogis. Būtų viskas aišku kurią pusę pasirinkt, jei būtų gerai valdomi klubai vs šeichų finansuojamus klubus. Bet daba kai koks United fanas pasakoja, kad mes tai užsidirbam, o City sąskaitas sugar daddy apmoka, tai man biški pilvo apačią skauda. Nifiga jūs ten neužsidirbat, tiesiog gyvenat iš brando, kaip milijonierių vaikeliai gyvena iš tėvų palikimo.
Nu bent jau Spursai šitoj vietoj yra good guys.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 6
Posts: 1955
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

Old man yells at cloud.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Spurs metiniai finansiniai analizai, viskas vienam screenshote. Esminiai dalykai du: didesnės pajamos, bet didesnis ir minusas

Image

O svarbiausia visos ataskaitos pastraipa:
Since opening the stadium in April, 2019, we have invested over £600 million in our Men’s and Women’s First Team squads.

To capitalise on our long-term potential, to continue to invest in the teams and undertake future capital projects, the Club requires a significant increase in its equity base. The Board and its advisors, Rothschild & Co, are in discussions with prospective investors. Any recommended investment proposal would require the support of the Club’s shareholders.
Kas yra lyg pirmas (?) patvirtinimas, kad ieškomi kiti/papildomi investuotojai. O ar eina kalba apie klubo (daugumos), ar tik mažos akcijų dalies pardavimą, lieka tik interpretuot savaip
User avatar
Phect
Posts in topic: 11
Posts: 2920
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

@Furis mačiau twittery diskusijų apie žymiai išaugusias sąnaudas, tikriausiai ir pats nemažai jų skaitei, bet tik labai nedaug kas atkreipė dėmesį, jog tos sąnaudos (taigi ir loss) yra popieriniai ir tai kyla iš stadiono buhalterinio nusidėvėjimo, kuris kasmet įpaišomas į sąnaudas. Gi faktinės sąnaudos šituo aspektu yra tik paskola + palūkanos. Tai nėra taip, kad va pasistatėm stadiką, nors būtų buvę geriau WHL sėdėt.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 69
Posts: 4206
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Phect wrote: 04 Apr 2024, 15:00 @Furis mačiau twittery diskusijų apie žymiai išaugusias sąnaudas, tikriausiai ir pats nemažai jų skaitei, bet tik labai nedaug kas atkreipė dėmesį, jog tos sąnaudos (taigi ir loss) yra popieriniai ir tai kyla iš stadiono buhalterinio nusidėvėjimo, kuris kasmet įpaišomas į sąnaudas. Gi faktinės sąnaudos šituo aspektu yra tik paskola + palūkanos. Tai nėra taip, kad va pasistatėm stadiką, nors būtų buvę geriau WHL sėdėt.
Jo, ir šiaip be naujo stadiono duotuoju momentu Spurs nebūtų labai patrauklus investicijoms ir neturėtų kuo realiai pagrįst pajamų augimo ateityje. Dabar skaičiai gražūs ir klubas kažkiek atsparus nepatekimui į CL.

Kaip sveikas tvarus verslas tai klubas varo puikiai, tik mane būtent ir sudomino ta citata, kuri tarsi sako, kad reikia extra pusho norint kažką iškovoti. Kas šiaip būtų gerai, tik kad investuotojus šiais laikais gali gauti nekokius.
Post Reply