Tas

Pochettino pasisakymas gal nepelnytai buvo pražiūrėtas, bet faktas tas, kad nieko naujo jis nepasakė. Paskutinius ~2 metus nuosekliai sakė, kad goalsas yra persikelt į naują stadioną būnant stabilia ČL komanda. Tikslas pasiektas, dabar tikslus reikia peržiūrėt.
Ir man atrodo jis gan gerai patikslino, kad kalba neina visiškai apie biudžeto dydį, bet labiau apie tikslų išsigryninimą ir tada naujo plano susidėliojimą. Aš manau nei jis, nei fanai nesitiki, kad staiga bus pradėti dėliot 100mln bidai už De Ligtus ir co, bet procesas turi būt paprastas - jeigu kažkurioje pozicijoje yra skylė, ją reikia spręsti čia ir dabar, o ne tikėtis iš dangaus nukritusių bargainų. Plius komandoje jau yra pozicijų (full-backai) bei žaidėjų (Dier, Trippier, Lamela), kurie užsiliūliavo komforto zonoje, bet kurių negali upgradint, nes nėra iš ko.
Reikia mest lauk klišes, kad gerų žaidėjų už prieinamą kainą negausi. Davinson Sanchez, pirkimo metu turbūt top5 perspektyviausias gynėjas ant Europos, buvo nupirktas už 42mln svarų, bet stadionui pasistatyt tas nesutrukdė. Algų struktūra jau irgi nebėra tokia bloga - aukštos kokybės žaidėjui jau galima pasiūlyti ir 100k, ir 150k, ir netoli 200k per savaitę. Vasarą nebeliks Llorente, N'Koudou, Janssen, ant didelių klaustukų bus Eriksen, Toby, Lamela, Trippier, kažkas iš Dier/Wanyama, tai vien iš čia gali susidaryti solidus pinigų kiekis tiek algoms, tiek transferams. Ir Pochettino, kalbėdamas apie naują projektą/naujus tikslus, man atrodo visiškai nebijo prarasti tokių pavardžių kaip Eriksen ar Toby, su sąlyga kad gaus garantijų dėl pakaitalų.
Dabar Levy jau nebeužteks pasakyti, kad duosiu 50 ar 100 milijonų. Dabar turės sudomint argentinietį iš naujo savo tikslu (realiai challengint dėl titulo, laimėt 3 taures per 5 metus, etc), ir kai/jeigu anas sutiks, dar turės tam planui duot resursų. Būti Anglijos ketverte ir žaisti ČL, čia jau nebėra Pochettino tikslai, čia jau yra reguliarūs 4 metų rezultatai.