hippo wrote: ↑Yesterday, 17:47
Nespalvotas wrote: ↑Yesterday, 13:59
Neįsivaizduoju kaip, bet reikia kažkokiu magišku būdu kabintis į ČL vietas (TOP5):
O ko čia neįsivaizduot, taip jei atvirai?
Nežinau ar čia mada tokia fanų tarpe, ar anti-jinxinimas koks tai. Arsenalas jau garantuotai pralošė titulą, Tottenhamui be šansų išsigelbėt, dabar pasirodo ir Liverpooliui kažkokios magijos reikia, kad už 5 vietos užsikabintų.
Varžovai - visiškai kiauras Čelsis, kuriam vadovauja kamuolį gerbiantis kosmonautas, ir su visa pagarba Brentford, Everton, Brighton, Sunderland, Bournemouth. Nuo visų gerb. čempionai turi 4-7 taškų atotrūkį ir nė vieni turbūt nepavarys 5 pergalių serijos.
Ir net 3 taškų atsilikimas nuo irgi nelabai stebuklingų MU su Villa.
Ne tai, kad neįmanoma prapist CL vietos, nu bet reikės rimtai pasistengt.
Na taip, hippo, gal ir tiesą sakai, bet čia labiau veikia mano asmeniškas nepasitikėjimas šiuo squad'u dotuoju momentu.
Ką turiu omenyje, tai kad yra keletas priežasčių, kodėl toks neužtikrintumas dėl ČL vietų:
a) Slot-ball. Mano manymu tai net ir tas tavo minėtas kiauras Čelsis gali paduoti tuos kelis geresnius performansus ir perlaužti šiuometinę situaciją. Tik keli taškeliai skirtumas. Sezono metu mes jau ir taip įsitikinome, jog šis squad'as nepeformina aukščiausiu lygiu, o ir tendencija tokia, jog žaidimas neatrodo jog gerėtų. Nesimato to progreso, to pagerėjimo, kad artimiausiu metu čia kažkas keisis į pozityvesnę pusę žaidimo prasme. Dar gal pridėčiau prie šito viso ir tai, kad iškrito Hugo, kuris nors ir paskutiniu metu neatrodė kaip pats aštriausias peilis stalčiuje, bet naudos nemažai atnešdavo puolime. Taip, grįžo Isak, bet iš jo tikėtis kad taip staigiai kalnus nuvers irgi naivu, o puolime toliau liko šio sezono Mo Salah, one-trick pony Cody Gakpo, Federikas Bažnyčia ir 17-metis Rio. Asmeniškai man didelio pasitikėjimo tas nekelia. Kitos grandys irgi turi savotiškų problemų - saugų liniją apskritai lengvai apibėgama, pvz. gerb. Alexis Mac Allisteris tai šiame sezone primena paskutinio sezono Fabinho, o Gravenberch - plaukiojantis dalykas, jeigu praeitam sezone dar aiškiai buvo matoma kokias funkcijas jis atlieka (žaidė daugiausiai 6-to numerio pozicijoje) tai šiame sezone nemažai plaukioja po aikštę ir manau trūksta disciplinos. Gynyba tai išvis neblizga jau nuo praeitų metų rugpjūčio ir per visą sezona vienintelis pagerėjimas buvo su standartinėmis padėtimis (nes jau blogiau manau negalėjo būti).
b) Tvarkaraštis. Nors aš nuoširdžiai nemačiau kitų komandų tvarkaraščių, tačiau manau jog būtent Liverpoolio yra labiausiai tokie "tricky" oponentai. Jau kitos rungtynės - derbis išvykoje. Nežinau kaip tu, bet aš Evertoną laikyčiau šio susitikimo favoritu ne tik dėl to, jog žais savo naujajame stadione, kur atmosfera manau bus tikrai įkaitusi ir Irisai turės puikius šansus pasiimti visus 3 taškus, bet ir mano manymu šis LFC squad'as nelabai ką ir pasiūlys fiziškai prieš šitą Evertoną. Ir čia dėl to fiziškumo, sakyčiau, yra šiokia tokia sezono tendencija, nes oponentui tik stipriau paspaudus, duodant šiek tiek daugiau fiziškumo žaidime, raudonieji tiesiog pradeda byrėt. Taip, laukia 3 tiesioginiai matchai su TOP5 komandom (Man Utd, Chelsea, Villa), tai čia kaip ir aišku jog laukia six-pointeriai. Palace jau sugebėjo šiame sezone net 3 kartus aplošt, O Brentfordas, ką jau minėjau dėl fiziškumo, bus taipogi kietas riešutėlis su savo tolimais išmetimais iš užribio ir standartais.
Pažiūrėsim, aišku, kaip čia bus su žolės žalumu ir kamuolio apvalumu.